Гьотце се връща в Борусия (Дортмунд)

Очаква се Байерн да получи 26 милиона евро

Карло Анчелоти спечели първия си мач начело на Байерн в Мюнхен, но по време на мача срещу Манчестър Сити на „Алианц Арена“ имаше две по-големи теми, които се обсъждаха.

Първата беше завръщането на Пеп Гуардиола в Мюнхен. Дори на стадиона имаше специални банери: „Добре дошъл отново, Пеп!“ Другата тема беше ситуацията с Марио Гьотце. Отговор по този въпрос още преди началото на контролата даде президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

„Проведохме конструктивна дискусия с Борусия (Дортмунд), агентите на Гьотце и баща му. Очаквам в четвъртък (б.р. - днес) Гордиевият възел да бъде развързан. Марио ще играе в Дортмунд“, обяви Румениге.

Очаква се „жълто-черните“ да платят на Байерн 26 милиона евро за халфа, който през 2013 година премина от „Сигнал Идуна Парк“ на „Алианц Арена“ срещу 37 милиона. С баварците Марио Гьотце спечели три шампионски титли и две купи на Германия. С екипа на Байерн участва в 114 мача (7377 минути), в които се отличи с 36 гола и 23 асистенции.

Снощи Борусия (Дортмунд) замина за деветдневен престой в Китай, където ще изиграе мачове с Манчестър Юнайтед (22 юли) и срещу Манчестър Сити (28 юли). Гьотце няма да бъде с „жълто-черните“ в Шанхай и Шенжен, тъй като все още е във ваканция след Евро 2016 и с приятелката си Ан-Катрин Брьомел е в Калифорния.