Георги Дерменджиев: Цървена звезда е изключително добър отбор

Лудогорец и Звезда са равностойни

Лудогорец се завърна в България след победата с 3:0 над Младост (Подгорица) във втора среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Наставникът на разградчани Георги Дерменджиев говори пред медиите на летището във Варна и заключи, че въпреки убедителния успех, мачът с черногорския шампион не е бил лек.

"Не беше толкова лесно, но аз благодаря на момчетата, бяха много концентрирани за този мач, знаеха каква е цената. Въпреки че имахме два гола преднина след победата в Разград с 2:0, отидохме и там за победа. Можеше и по-изразително да победим, пропуснахме дузпа. Важен обаче е крайният резултат", заяви Дерменджиев.

Той призна, че вече разузнава следващия съперник Цървена звезда и определи двете битки със сърбите (26 юли, Разград и 2/3 август, Белград) като "тактичесо надлъгване".

"Изключително добър отбор, много труден съперник, ще се играе на надлъгване, силно тактически мачове, може и повече от 180 минути да има. Като фаворити не може да фаворизирам нито единия, нито другия отбор. Това ще бъде един мач между два равностойни отбора", завърши Дерменджиев.