Ненчев багодари на Борисов за подкрепата му в инвестиционните проекти в отбраната

„Постигнахме изключително сериозни резултати. Не случайно и по време на срещата на върха във Варшава получихме изключително висока оценка за пръв път от толкова много време. Казвам го с цялата си отговорност, нищо от това не бих постихнал сам, ако нямах вашата (на Борисов - бел.ред.) подкрепа“. Това е заявил днес по време на заседание на Министерския съвет министърът на отбраната Николай Ненчев, който благодари за оказаната подкрепа от страна на премиера Борисов във връзка с реализацията на инвестиционните проекти в сферата на отбраната, се разбира от стенограма, публикувана на страницата на правителството.


"Полагаме огромни усилия съвместно да решаваме проблемите, пред които се изправя държавата", пък е заявил от своя страна самият Борисов. Министър-председателят е дал добра оценка за реакцията на правителството и службите във връзка със събитията в Турция. „Включително и ние с Ненчев, Митов, службите, направихме  изявление, което беше премислено много внимателно, на базата на информацията, която получавахме за развоя на събитията“, подчертава премиерът.


Към момента обстановката на българо-турската граница е спокойна, категоричен е Борисов. „Надяваме се цялата международна световна общност с натиска, който оказва, да помогне за спазването на свободата и правата на хората в Турция. Дори и да са виновни в нещо, има начин, по който да бъдат задържани и съдени, без насилие и без кръв“, посочва министър-председателят.