Кривия представи Ювентус Джуниър Камп

Доволен е от състезателната си кариера

Шампионът с Левски от 2000 година Александър Александров коментира предстоящия реванш на "сините" с Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Решителният двубой е утре от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Кривия се надява футболистите на Левски да не се поддадат на емоцията от пълните трибуни и да изиграят правилно и този мач.

Футболист №1 на България за 1999 година стана лице на първия в България Ювентус Джуниър Камп, който ще се проведе в началото на септември на терените в комплекс "Царско село". Синът му Алекс е първото дете, записано за кампа.

"Българският футбол е в будна кома в момента. Съживяването му ще дойде точно от такива кампове - да се запалят повече деца. Не само децата, а и треньорите ще има какво да видят от специалистите от Ювентус, които ще пристигнат в България. Малките ще бъдат тренирани от добри треньори. Нашите треньори пък ще се сблъскат с методиката на работа в гранда от Торино. Колкото се може повече деца да се запишат, толкова по-добре", коментира бившият футболист.

"Тежък мач ще бъде утре на "Герена". Стадионът ще е пълен, което ще е хубаво, защото футболът е преди всичко за хората. Да се надяваме Левски да изиграе правилно мача, както го изигра правилно в Марибор (б.р. - 0:0 в първата среща). Важно е футболистите да не се поддадат на емоцията, че стадионът е пълен. Люпко е участвал и е спечелил доста такива мачове, знае как да победи и утре. Трябва малко повече майсторство и мощ в нападение. Марибор не трябва да се подценява", каза Кривия, който отново говори за проваления си трансфер в Ювентус, след като през 1999 година впечатли италианските специалисти в мачовете на Левски със "Старата госпожа" в турнира за Купата на УЕФА - "Не съжалявам, че не станаха нещата с Ювентус тогава. Моята жена беше една седмица там. Освобождаващата ми клауза в договора беше много смешна и прецених, че Левски заслужаваше тогава да вземе повече пари."

"Но да не се връщаме назад. Кариерата ми се разви доста добре. Не всеки може да отиде да играе във водещ европейски клуб. Имал съм тази възможност, не съм се възползвал, но нали знаете "пилето каца един път на рамото". Не се възползвах, но не съжалявам. Там, където играх - 7 години в Турция, изкарах чудесно. За жалост сега там няма наши футболисти. Трябва да се промени нещо. Тази промяна идва и от такива кампове", смята Александров.

"Сега повече се занимавам със сина ми Алекс. Уча го как да спира и подава топката. Това е най-важното. В последните години виждам доста футболисти у нас, които не го умеят това елементарно нещо. Сега обаче е много различно. Едно време ние имаше от кого да се учим. Имаше големи личности във футбола, легенди... а сега няма нито един изтъкнат футболист в нашето първенство. Младите от кого да се учат? Аз не искам непременно Алекс да стане футболист. Преди всичко искам да стане човек", добави Кривия.