Ердоган ще се срещне с Путин в Русия в началото на август

Руският и турският президенти ще се срещнат в първите десет дена на август. Това съобщава прессекретярят на Путин Дмитрий Песков, предава ТАСС. Срещата между двете държавни глави ще се проведе на територията на Русия, но точната дата и мястото на събитието все още не са обявени.


"Те (Путин и Ердоган - бел.ред.) се договориха срещата да се проведе в първата десетдневка на август, това ще стане на територията на Руската Федерация, но града и точната дата се уточняват", съобщава Песков.


Говорителят на Кремъл опроверга информацията, че срещата може да се проведе в азербайджанската столица Баку. "Не, това не е истина. В Баку ще се проведе тристранна среща между президентите на Русия, азербайджан и Иран", категоричен е Песков.


На 17 юли Путин проведе телефонен разговор с Ердоган, като разговорът е бил по инициатива на руската страна, припомня ТАСС. Коментирайки опита за преврат в Турция, Путин е подчертал принципиалната роля на Русия категорично да не допуска антикоституционни действия и насили и е изразил съболезнованията си към президента Ердоган за жертвите от размириците. От своя страна Ердоган е гарантирал сигурността на руските туристи в Турция.