Гришо се спъна още на старта във Вашингтон

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров загуби с 4:6, 4:6, след 1 ч. и 24 мин. игра срещу Даниел Евънс на турнира на твърди кортове във Вашингтон. Това беше първият мач на българина, който започна участието си в турнира от втория кръг.

Еванс направи пробив срещу Димитров още в първия гейм, като успя да задържи преднината си до осмия гейм ,когато Гришо имаше от своя страна шанс за пробив. Българинът се възползва от възможността си и изравни за 4:4. В последствие обаче той не успя да задържи преднината си, като веднага допусни пробив. При 4:5 и сервис на Евънс той поведе с 40:30 и имаше шанс да изравни, но неуспешно.

Димитров пропусна две възможности за пробив в първите два сервис-гейма на противника си. Евънс пък успя да направи два пробива и поведе с 5:2.

След това българинът впечатли, след като при 0:40 за Еванс при сервис на англичанина спаси три мачбола и успя да направи обрат, като проби и намали пасива си на 3:5. В последствие Димитров не успя да се възползва от постижението и загуби мача.