Андрей Новаков: Компании от Силиконовата долина проявяват интерес към български предприемачи

„SAP Labs и Neumann Society проявиха интерес за партньорство по предложената от мен и одобрена от Европейската комисия изцяло българска програма за мобилност на млади предприемачи - A.L.E.C.O.“ Това заяви по време на втория ден от работното си посещение в Силиконовата долина в САЩ Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП.

Основната цел на поредицата от срещи в най-иновативния регион на света е търсене на посреднически организации и партньори, които да съдействат за приема на български и европейски предприемачи, когато предложената от евродепутата европейска програма стартира.

В рамките на работната визита в Силиконовата долина Новаков се срещна с президента и вицепрезидентите на Samsung Strategy and Innovation Center – хората, разработващи иновативните продукти, които предстои да бъдат пуснати на пазара от технологичния гигант. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за инвестиции във високи технологии в България от страна на корейската корпорация.

През първия ден от посещението Андрей Новаков проведе разговори с вицепрезидентите на Ericsson – Принс Коли, Intel – Женевив Бел, Cisco –Руба Борно и eBay – Текедра Мауакана. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП посети и иновационния център на комуникационния гигант AT&T, кампусите на Facebook и Apple, както и в Stanford University – едно от водещите учебни заведения в САЩ. В последния ден от работната визита на Новаков предстоят посещения в Microsoft, Google и Amazon.