Иван Вутов: Да пожелаем успех на Берое срещу ХИК Хелзинки

Трябва да дадем гръб на Александър Димитров

Славният футболист и треньор на Берое Иван Вутов каза, че единственото нещо, от което в момента тимът се нуждае, е подкрепа и вяра в него. Шампионът на България за 1986 година завъртя равенство 1:1 като домакин на ХИК (Хелзинки) в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа и тази седмица ще се опита да елиминира тима при визитата си във Финландия. Решителният мач е в четвъртък от 19:00 часа.

"На това младо треньорско поколение, начело с Александър Димитров, което дойде в Стара Загора, независимо че не е от града, ние, старозагорци, трябва да му дадем гръб. Да им кажем - момчета, работете и не се притеснявайте. Все пак трябва да им се даде време. Подмладяват отбора и това е много хубаво, защото досега бяхме свикнали да гледаме футболисти от 30 години и нагоре, които бяха с последно стъпало Берое в своите кариери. Някои от тях даже и не играха", коментира пред "Тема Спорт" Иван Вутов.

"Сега виждаме нещо по-типично за Стара Загора, по-реално, което аз лично приветствам и им пожелавам успех и късмет в реванша с ХИК (Хелзинки). Имаме шансове и трябва да се борим докрай без грам притеснение от това какво ще се случи. Дотук се представиха много добре", добави легендата на Берое.