Анчелоти: Искам да срещна Пеп Гуардиола за финала на ШЛ в Кардиф

В Байерн няма нужда от повече играчи

Новият треньор на Байерн Карло Анчелоти не вижда нужда да бъдат привличани нови играчи дори след поредната контузия на холандеца Ариен Робен, който ще отсъства от терените шест седмици заради травма на адуктора на десния крак.

„Нашият отбор е много добър, всички позиции са заети и не се нуждаем от повече играчи за този сезон. Не съм щастлив, но се надявам, че ще бъде готов за началото на сезона”, сподели Анчелоти за холандеца, който би могъл да играе срещу Вердер в първия кръг на Бундеслигата на 26 август.

В лазарета е на баварците е и бразилецът Дъглас Коста, който няма да тренира три седмици заради мускулни проблеми.

„Той е играч на Байерн и ще бъде такъв. Няма новости засега”, коментира италианският специалист за Марио Гьотце, който е спряган за трансфер в предишния му клуб Борусия (Дортмунд).

Утре Байерн ще играе срещу Манчестър Сити контрола от 21:30 часа българско време и Анчелоти ще седне за първи път на треньорската скамейка на „Алианц Арена” в Мюнхен.

„И за двата тима това е добра среща, за да се подготвят за сезона. Естествено, че и двата тима ще искат да покажат най-доброто, но резултатът не е толкова важен. Искам да видя добра игра от моя отбор”, заяви Анчелоти за предстоящата проверка.

„Имам добри отношения с Пеп Гуардиола. И двамата сме треньори и знаем колко тежка е нашата работа. Пеп е постигнал превъзходна работа. Желая му всички най-добро за новия сезон. Надявам се да се срещна с Гуардиола след утрешния мач едва на финала в Шампионската лига в Кардиф”, завърши италианецът.