От ГЕРБ - Кърджали отбелязаха рождението на Левски

Венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Кърджали поднесоха от градската структура на ГЕРБ в града, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В поклонението се включи и зам.-председателя на парламентарната група на партията Цвета Караянчева.

179-тата годишнина бе отбелязана с тържествен ритуал в знак на признателност към идеолога на българската национална свобода, положил темелите на духовното и политическото ни пробуждане, превърнал се в мерило за святост и идентичност на народа ни и завещал ни всякога да струваме добро на ближния си, се казва в съобщението до медиите.

„Левски е повече от икона на българската свобода, защото носи вътрешната святост на мировото служение. Само той от цялото наше Възраждане каза: когато видя народа си свободен, ще отида да се боря за свободата на другите поробени народи. Левски не може да се митологизира. Той винаги ще олицетворява идеята за свобода, особено когато не се чувстваме достатъчно свободни. Той е знаел, както учи Библията, че само истината ни прави свободни. Правил е разлика между освобождение и свобода и това му е давало сили да продължи да се бори както за вътрешната, идейната, така и за външната, политическата свобода. Затова неговото апостолство ще ни става все по-нужно и все по-насърчаващо духовното ни въздигане”, припомни в словото си представител на Общинския комитет „Васил Левски”.