Първите дипломати от Евросъюза се събират в Брюксел

Политика

18-07-2016, 08:33

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Външните министри ще обсъдят събитията в Турция и Франция през последните дни

Външният министър Даниел Митов ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи“ на ЕС, което ще се проведе на 18 юли в Брюксел.

Първите дипломати ще обсъдят събитията в Турция в последните дни. Съветът ще почете с минута мълчание жертвите на терористичния акт в Ница и ще дискутират борбата с тероризма. Работният обяд е посветен на възможните следващи стъпки по изпълнението на Глобалната стратегия, съобщиха от МВнР. Следобедната сесия ще продължи със стратегическа дискусия по отношенията с Латинска Америка в контекста на подготовката на министерската среща през октомври на ЕС-ОДЛАК. Министрите ще обсъдят прилагането на новата стратегия на ЕС за отношенията с Китай. Външните министри ще засегнат и темата за миграцията като подготовка на позицията на ЕС за UN Summit on Refugees and Migrants през септември.

Преди началото на заседанието първите дипломати на ЕС ще проведат работна закуска с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Вечерта министър Даниел Митов ще участва във вечеря във формат ЕС-ССЗ.