Намушканият с нож Борис се скарал с приятеля си за пари

Крими

18-07-2016, 08:10

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

15-годишното момче е с 6 рани от нож в различни части на тялото

Тийнейджърът, който на 8 юли едва не загина от ръката на приятеля си Петър Русев, бе изписан от болницата и вече е на домашно лечение.

„Транспортирането до София стана с линейка, през цялото време с нас имаше лекар, тъй като Борис има силни болки, бе приспан по време на пътуването. Събудиха го като пристигнахме“, разказа майката на момчето – Мария, цитирана от "24 часа".

15-годишният Борис е с 6 рани от нож в различни части на тялото - в гърба, шията, едната ръка и странично в гръдния кош. След транспортирането му до столицата той не е настаняван в болница. Раните все още кървят и се налага смяна на превръзките, приема антибиотици и успокоителни, обяснява Мария Минчева.

Състав на Апелативен съд Бургас с председател Деница Вълкова остави 17-годишния Петър Русев за постоянно в ареста. На делото на втора инстанция се очакваше да дойде поне един от родителите на Пепо, които са били редовно призовани, но това не се случи.
Бабата на арестувания тийнейджър, който живее в Девин, не била информирана за инцидента по негово настояване.

Според Камен Кънев – служебен адвокат на Петър Русев – скандалът е бил провокиран от Борис. Той посочва и свидетелски показания, според които момчетата се скарали за пари – Борис поискал от Петър, той му дал банкнота, но момчето се изрепчило, че това е твърде малко. След това двамата се сборичкали.

Пред разследващите Борис пък обяснил, че Петър изведнъж станал силно агресивен. Знае се, че и двете момчета са пили. Все още тестовете за алкохол и дрога не са готови.
Мария Минчева е категорична, че семейството не е организирало акция за набиране на средства. Според нея призивът във фейсбук е от приятели на сина й, които не разбрали, че извършените процедури и престоя в МБАЛ са напълно безплатни. Близките обаче са си платили линейката и лекаря до София, което им струвало 840 лв.