Изпратихме 230 войници на българо-турската граница

Toва заяви премиерът Борисов

"Имаме комуникация с турското правителство, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Заедно с турската страна продължаваме да я охраняваме. Въпреки всичко съм изпратил военния министър, главния секретар на МВР, началника на генералния щаб и с 230 войници допълнително сме подсилили „Гранична полиция” в региона, защото може да се очаква все пак натиск", информира Бойко Борисов на брифинг.

"През месец-два се пишат съболезнователни адреси докъде ли не в света, което още веднъж ми потвърждава тезата, че трябва политиците много по-сериозно да се заемат с тази дейност в цял свят и да се намери трайно решение, което да бъде – мир. Непрекъснато войни, военни операции, военни намеси - нищо добро не носят към този момент", отбеляза премиерът.

"КПП-тата работят. От снощи дори и да е имало неудобства е нямало как при тази ситуация в Турция да ги накарат да ги пуснат. След няколко разговора с външния министър на Турция и с наши колеги са успели да отворят пунктовете, които работят в момента. Продължавам да считам, че конфликтът не е напълно локализиран от това, което имам като информация. Препоръчвам на всички да отложат каквито и да е пътувания, за да не бъдат поставени в екстремна ситуация", каза още Борисов.