Борисов: Искаме да генерираме повече финанси за гражданите (видео)

Страните-членки от ЕС одобриха предложение на European Commission за строежа на 400-киловолтов електропровод между Добруджа и Бургас за над 29,8 млн

"Ние искаме Черно море да бъде зона на транспортни коридори, предпоставяща развитието на туризма – вече над 50% от операторите отчитат ръст в туризма през този сезон". Това сподели премиерът Борисов в личният си фейсбук профил. "Искаме да генерираме все повече финанси, които да осигуряват благосъстоянието на българските граждани, защото те са най-бедни в ЕС. А това е начинът – да се изкарват пари, които да влизат в бюджета и от там да се преразпределят. С военноморското учение, което се проведе днес, се вижда, че сме готови да си сътрудничим и да провеждаме международни тренировъчни обучения с колеги. Затова са безпочвени и някои обвинения към нас, че подкрепяме една или друга страна от запад или изток – точно обратното, ние се стремим да защитаваме и да преследваме целите на българския интерес".

 

"Страните-членки от ЕС одобриха предложение на European Commission за строежа на 400-киловолтов електропровод между Добруджа и Бургас за над 29,8 млн. €. По-рано ни потвърдиха и инвестицията за разширяването на газохранилището в Чирен със 130 млн. €. Продължаваме работа с колегите ни от Европа и за други важни за страната ни проекти", допълни по - късно Борисов.