Полицията идентифицира името на терориста от Ница

Летището на Ница е затворено заради съмнения за взривно устройство

Извършителят на атаката в Ница бе идентифициран като Мохамед Лахуаедж Бухлел, жител на южния френски град, съобщи местният вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По-рано вече стана ясно, че нападателят е 31-годишен мъж с двойно гражданство - френско и тунизийско, роден в Тунис, и напуснал страната си преди четири години,предаде Ройтерс, като се позова на полицейски източници. Мъжът е бил известен на полицията за битови престъпления като кражба и насилия, но не е бил в списъка за наблюдение на разузнавателните служби.

Нападателят е живял в Ница и е взел под наем в сряда камиона, който използва при атаката, съобщиха полицейски източници, цитирани от ТАСС.

Апартаментът на Бухлел в града е бил претърсен от полицията тази сутрин.

Френската телевизия "И теле" твърди, че в камиона са били открити документите за самоличност на още един човек. Заместник-началникът на полицията в Ница е загинал при атаката, съобщи още вестник "Нис матен", цитиран от ТАСС.

По последни данни при атаката са били убити 84 души, а 18 ранени се намират в критично състояние. Нападателят бе застрелян от полицията.

 

Междувременно от ИТАР ТАСС съобщават за евакуация на летището в Ница.

На мястото на събитието са пристигнали полиция и военни. Всички пътници са били помолени да изчакат пред сградата.

Причина за тревогата е съмнителен пакет в зоната за събиране на багаж на летището. Той е предизвикал опасения за бомбена заплаха.