Над 10 000 туристи посетиха Пясъчния фестивал от началото на юли

Само за 2 седмици уникалното изложение привлече рекорден брой посетители

Повече от  10 000 жители и гости на Бургас посетиха деветото издание на Фестивала на пясъчните скулптури само за две седмици. Експозицията отвори врати едва в началото на юли, но посещаемостта вече бележи рекорди.  „Огромен е интересът от страна на руските туристи като най-големите фенове  не са пропуснали нито една от пясъчните изложби до сега. На фестивала пристигат хора от Англия, Полша, Чехия, Германия, Италия,  Франция, та дори и от далечни държави като Япония, Америка и Индонезия“, каза пред БургасУтре уредникът Иван Апостолов.

На голям интерес се радват двата миньона, които посрещат своите гости директно на алеите на изложението. Те са на разположение на всеки, който желае да ги прегърне и да си направи снимка за спомен. Любими на малчуганите са и скулпторите на Елза и Ана от „Замръзналото кралство“, героите от „Непобедимите“, „Междузвездни войни“ и „Зоотрополис“.

И тази година организаторите на фестивала са предвидили творческа работилница за деца, която съвсем скоро ще отвори врати. На нея най-младите посетители ще се запознаят отблизо с работата на скулптурите и ще демонстрират творческите си умения, извайвайки миниатюрни фигури от пясък.

Фестивалът на пясъчните скулптури работи всеки ден от 08:00 до 22:00 ч. Входът за възрастни е 3,50 лв., за пенсионери и ученици -1,50 лв., за деца и хора с увреждания – безплатно.

Заповядайте в магическия свят на любимите Кино герои!