Парламентът почете с минута мълчание паметта на жертвите от Ница

НС осъжда остро всяка форма на тероризъм и заяви своята решителност за безкомпромисна борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани

Народните представители почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт във френския град Ница, при който загинаха над 80 души и много бяха ранени.

Народното събрание осъжда остро всяка форма на тероризъм и заявяваме своята решителност за безкомпромисна борба с всички актове на насилие срещу невинни граждани, заяви в началото на пленарното заседание заместник-председателят на парламента Димитър Главчев.

„С дълбока покруса посрещнахме новината за варварската терористична атака в Ница в деня на националния празник на Франция, при която загинаха десетки невинни граждани. Това е поредното грубо и недопустимо насилие, несъвместимо с ценностите на съвременния свят. В този тежък момент изразяваме своята солидарност към приятелския френски народ, скърбим за жертвите и сме съпричастни към мъката на техните семейства и близки", заяви Димитър Главчев. Сигурни сме, че световната демократична общност ще бъде все по-обединена за справяне с най-голямата заплаха за съвременния свят, допълни той.