Група от Девня посети парламента по покана на представители на ПП ГЕРБ

В рамките на визитата те се срещнаха лично с председателя на парламента Цецка Цачева и получиха възможността да обсъдят с нея редица въпроси

Група от Девня, водена от кмета на общината Свилен Шитов, посети парламента по покана на народните представители от ПП ГЕРБ Нели Петрова и Даниела Панайотова. Общински съветници от ГЕРБ, представители на структурите на Младежи, Старейшини и Жени ГЕРБ в Девня се запознаха отблизо с работата в Народното събрание.
В рамките на визитата те се срещнаха лично с председателя на парламента Цецка Цачева и получиха възможността да обсъдят с нея редица законодателни инициативи, както и въпроси, свързани с коалиционната политика и промените в Изборния кодекс. Цецка Цачева увери групата от Девня, че общината може да разчита на солидна подкрепа в лицето на варненските депутати и на централната власт. В разговора взеха участие още зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева и колегите й Даниела Дариткова – председател на здравната комисия, и Десислава Атанасова – зам.-председател на правната комисия. За да се срещне със 17-членната група от Девня, дойде и народният представител Георг Георгиев, който наскоро посети общината в качеството си на председател на младежката организация на ГЕРБ. В обсъждането на актуални теми относно евроатлантическото сътрудничество се включи и варненският депутат Пламен Манушев, който е и зам.-председател на комисията по външна политика.    
Кметът на Девня Свилен Шитов запозна председателят на Народното събрание Цецка Цачева и колегите й с археологическите разкопки, които се извършват в момента в близост до Музея на мозайките и Античния амфитеатър. „Общината ни се гордее с изключително културно-историческо наследство. Работим активно за популяризирането и социализирането на забележителностите, защото това открива нови перспективи за развитието на туризма”, категоричен бе Шитов. Той изтъкна и ролята на Девненския промишлен комплекс за местната икономика. „Заводите, които работят на територията на Девня, утвърдиха града като стратегически промишлен център. Благодарение на тях в общината се отчитат изключително ниски нива на безработица”, допълни кметът и оцени високо съпричастността на министрите и депутатите към работата на администрацията по реализацията на приоритетните за Девня проекти. Свилен Шитов изказа благодарност и лично към народните представители Нели Петрова и Даниела Панайотова, с чието съдействие бе организирано посещението в парламента.