Футболните ни национали губят 8 позиции в ранглистата на ФИФА

Спорт

14-07-2016, 17:13

Снимка:

Кадър БТВ

Автор:

Иван Гергов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Националите ни играят контрола с Турция

Япония разгроми България със 7:2

Националният отбор по футбол на България се смъкна с осем позиции в ранглистата на световната футболна централа ФИФА, сочи справка в сайта на организацията. Отборът ни, който заемаше 69-то място в класацията, се е смъкнал на 77-мо. След двете приятелски срещи, изгубени от националите ни срещу Япония с 2:7 и Дания с 0:4, страната ни бива изпреварена от държави като Буркина Фасо и Гвинея-Бисау.

Следва да се отбележи обаче, че в последно време са настъпили множество промени в класацията заради европейското първенство и Копа Америка. Така например европейският първенец Португалия се е изкачил с два пункта до №6 в света, а подгласникът Франция е заела 7-мото място след безпрецедентен скок с 10 места.

В "Топ 5" няма промени, като лидер продължава да е Аржентина, която устоява лидерството си въпреки загубата на финала на Копа Америка от Чили. Втори са Белгия, трети - Колубия. Световният шампион Германия е на четвърто място, а след него се нарежда шампионът на Южна Америка Чили.

Освен Португалия и Франция във втората половина на "Топ 10" влизат и Испания, Бразилия и Италия. Единадесети е една от сензациите на европесйкото първенство - Уелс, който прави скок с цели 15 позиции, а другият отбор, направил фурор на шампионата във Франция - Исландия, се изкачва до 22-ро място.