Николина Ангелкова връчи грамота „кмет на месеца“ на Галина Стоянова

Политика

13-07-2016, 10:01

Снимка:

Министерство на туризма

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Атанас Камбитов получи наградата "Кмет на месеца"

Министърът похвали Казанлък като фестивален център

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи отличието „кмет на месеца“ на тема  „Празници и фестивали“ в категория „общини над 50 000 души“ на градоначалника на Казанлък Галина Стоянова. Церемонията, която е част от ежемесечната кампания на сайта кмета.bg, се състоя снощи в литературен клуб „Перото“ в НДК.

 „Празниците и фестивалите са изключително важни за нас не само като наследство, което трябва да съхраняваме, но и като начин да развиваме целогодишен туризъм“, отбеляза министър Ангелкова. Тя подчерта, че Казанлък и тази година е доказал, че е един от фестивалните центрове в страната с традиции в събитийния туризъм и отново е привлякъл хиляди туристи по време на Фестивала на розата. „За да стимулираме този вид туризъм, министерството ще създаде регистър на фестивалите, който ще е част от онлайн регистъра на туристическите атракции“, отбеляза още тя. Министър Ангелкова информира, че стартираният от министерството Регистър на онлайн атракциите за около 10 месеца e регистрирал близо 4 млн. посещения. Бум в посещенията се наблюдава по Великденските празници – 300 хил. и около 24 май – 350 хил. Със старта на летния сезон посещаемостта също се е увеличила чувствително, като за последните два месеца се отчита ръст на посетителите от около 40%. 

Отличени в юнската кампания на медията бяха още двама градоначалника. Кметът на Бяла Слатина Иво Цветков, който спечели в категорията „общини с население от 20 до 50 000 души".“ и кметът на Тутракан Димитър Стефанов, победител в категория „общини с население до 20 000 души.“ Призовете им бяха връчени от зам.-министърът на културата Бони Петрунова и Людмил Веселинов, член на Борда на директорите на НДК.