Борисов: Дайте ми месец да намерим решение за АЕЦ "Белене"

"Щом са спали до 2009 г., сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение”, каза премиерът

"Щом са спали до 2009 г., сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това е истината”, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти по казуса с АЕЦ "Белене".

Той отново захапа бившия президент Георги Първанов като каза: "2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договора да са решили въпроса и да са строили. Това казвам на моите опоненти. Аз още в Панорама ги предупредих, че глупостите, които са свършили да подписват само шлемове и да мислят, че нещо ще направят... Но добрите пожелания са едно, а когато става въпрос за милиарди, сядат юристи и гледат всяка буква в договора”.

Премиерът не подмина и критиките на АБВ по енергийните проекти. "Румен Петков, ако е имал предложения 2006 г., когато подписвахме договорите, е трябвало да започнат да строят АЕЦ "Белене". С тях много пъти сме говорили, че ако те бяха свършили каквато и да било работа още 2009 г. можеше да започнем да строим”, допълни премиерът.

"Бъдещето време е присъщо за комунистите – при тях всичко е "ще", "ще". Видяхме тяхното "ще" какво е. Имаме един гьол, имаме да плащаме милиарди и нямаме нищо. Това е, което са постигнали през годините. И сега ви моля за месец време да намерим решение”, допълни още премиерът за бъдещето на АЕЦ.