Борисов и областният управител на София откриха нов терен на стадион "Локомотив" (видео)

Премиерът Бойко Борисов и областният управител на София Веселин Пенев бяха сред официалните гости, които откриха днес на тържествена церемония в столичния квартал "Надежда" новопостроения футболен терен и прилежащата към него инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София.

"Готов съм догодина от бюджета и 100 милиона да заделя само за футбол. Трябва да дойдат хора, които да строят стадиони. Ако футболният съюз дойде с такива предложения, да ни убеди с финансовия и спортния министър, при 3 млрд и 700 млн. събрани повече от контрабандистите, мисля, че спокойно може да го направим.", заяви на откриването Бойко Борисов. Той изказа благодарности на "Локомотив" и на основните спонсори от "Актавис", които са били подпомогнали и "стадиона в Дупница".

Областният управител на София Веселин Пенев пък разкри, че наесен ще се открият още редица спортни съоръжения в комплекс "Локомотив" - тенис кортове, терен за представителния отбор, като заяви още, че общината е поела ангажимент за осъществяването на проекта.

Проектът за новопостроения терен е дело на Ивайло Паргов - изп. директор на Детска Футболна Академия "Надежда", а финансови двигатели са "Актавис" ЕАД, ОСК "Локомотив" София и ФК "Локомотив София 1929". Главната цел на проекта, стартирал през ноември 2015 г. е да се "мотивират децата и юношите на ФК „Локомотив София 1929“да тренират по-усилено, да бъдат мотивирани за спорт, здрави, амбициозни", споделят организаторите. Дарението от "Актавис" също така осигурява спортна екипировка на детско-юношеската школа на "Локомотив", както и финансово обезпечаване на бъдещето участие на отбора на световното първенство по футбол за деца и юноши „Готя Къп", провеждано ежегодно в Швеция.

След официалното откриване премиерът коментира пред събралите се журналисти и наболелия казус с ЦСКА и появяването на два отбора с това име. "Не се бъркам във футбола на теми, които не ме касаят, а и нямам право. Винаги, когато има разделение, ме притеснява. Феновете на ЦСКА искаха да участват в "А" група. Факт е, че сега има две дружества - могат да играят, където искат. Въпросът не е в БФС и държавата, а в сърцата на ЦСКА. Чувах приказки че държавата им пречи, а се разбра, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА. Никой друг.", заяви Борисов.