Грандиозно шоу за финала на Евро 2016 (видео)

Зрителите на финала на Евро 2016 ще вземат дейно участие в церемонията по закриването на шампионата, съобщиха организаторите. Финалът на европейското първенство е тази вечер между домакина Франция и Португалия от 22.00 часа на Стад дьо Франс.

"Хората по трибуните ще могат да се почувстват не само зрители, но участници в церемонията. За нас това е особено важно. В музикалната програма ще има композиция, станала неофициален химна турнира, чийто рефрен феновете ще могат да запеят", каза Адриано Мартела от екипа сценаристи, подготвящи шоуто по закриването.

Основна тема по време на спектакъла ще бъдат страните-участнички на шампионата, като основно място е предвидено за финалистите Франция и Португалия. Както и на церемонията по откриването, музикалната програма е поверена на френския диджей Давид Гета и шведската певица Зара Ларсон, които ще изпълнят химна на Евро 2016.

Церемонията ще продължи 9 минути и в нея участие ще вземат повече от 700 души, сред които освен танцьори ще има и оркестър на живо.