Авантюрист ще прекоси България с каяк, велосипед и пеша

През август Вилиан Стефанов ще измине 430 км от южната до северната ни граница

Начинание, което никой досега не се е осмелил да направи, предприема младият пътешественик от сдружение „Забравената България“ Вилиан Стефанов. Той ще прекоси страната ни в посока от юг на север, като за придвижването си ще използва течението на някои от най-големите български реки. Тежкото трасе е с дължина около 430 км, а стартът е на 1-ви август. Експедицията е наречена „Речният път – България от край до край“.
Началото е от връх Каурчан, разположен в непосредствена близост до границата с Гърция. Следва каньонинг в дивите долини на река Чаирска и Триградска, спускане с каяк в непокорната Въча, прекосяване на централното старопланинско било и финал – река Дунав.
„Ще пътувам с каяк, велосипед и пеша. Смятам, че съм в отлична физическа и психическа форма, тренирам от няколко месеца. Зад гърба си имам богат опит в пътешествията и оцеляването на предела“, заявява Вилиан.
Преходът е повече от амбициозен, но Вилиан е убеден, че е подготвен  за всякакви непредвидени ситуации: лошо време, прииждащи реки, срещи с диви животни и моменти, изпълнени с върхов адреналин. „Силният дух е способен да надвие всяка пречка!“, сигурен е смелият авантюрист.
Разказ от първо лице, придружен със снимков материал, ще бъде публикуван ежедневно на страницата за екстремни и непопулярни туристически дестинации www.forgottenbulgaria.com от поддържащия екип на Вилиан.
Той посвещава приключението си на свободата на човешкия дух, а самó по себе си, пътуването ще бъде призив към всички хора да живеят живота си тук и сега и да не отлагат плановете си за бъдещето.