Реал и Барса трябва да връщат милиони на държавата

Спорт

04-07-2016, 22:00

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кайехон иска в Барса

Реал може да се откаже от Бейл заради Brexit

Парите са получени като данъчни облекчения и заеми

Седем испански футболни клуба, сред които Реал (Мадрид) и Барселона, трябва да върнат милиони на държавата, получени като данъчни облекчения и заеми, съобщават световните медии. Европейската комисия е установила, че оказаната подкрепа на въпросните клубове е дала нелоялно конкурентно предимство пред останалите тимове в Примера дивисион.

„Кралският” клуб, каталунците Атлетик (Билбао) и Осасуна са били облагодетелствани от данъчни облекчения, а Валенсия, Еркулес и Елче са получили държавни гаранции за вземане на заеми при привилегировани условия.

"Професионалният футбол е търговска дейност, в която участват големи суми, а държавните пари трябва да съответстват на правилата за лоялната конкуренция. Субсидиите, които ние разследвахме в тези случаи, не съответстваха", заяви еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Най-много пари най-вероятно ще трябва да връща Реал заради имото, който е трябвало да бъде прехвърлен на властите в Мадри, но е надценен с 18 милиона евро. Така „белият балет” е получил по-голяма компенсация, след като прехвърлянето не се е състояло.