Българомразецът Фарадж се оттегли от лидерството на партията си UKIP (Видео)

Британският политик Найджъл Фарадж, известен с крайните си и скандални изказвания по адрес на българските и румънските имигранти, който бе и едно от лицата на кампанията в подкрепа на Brexit, подаде оставка като лидер на антиимигрантската и антиевропейска партия UKIP (Партията за независимост на Обединеното кралство), съобщава BBC.

Причината за оттеглянето му, както самият Фарадж заявява, е, че е успял "да свърши задачата си", визирайки успешния за него и партията му резултат от референдума, при който надделя броя на желаещите Великобритания да напусне Европейския съюз.

Фарадж уверява, че решението му е окончателно, като няма вариант да промени мнението си, така, както направи преди парламентарните избори през 2015 г. По неговите думи партията му се намира в "много добра ситуация", а самият той няма намерение да подкрепя която и да било кандидатура за негов заместник. "Нека най-добрият мъж или жена победи", зявява той.

 

 


Според Фарадж бъдещият министър-председател трябва да заеме твърда позиция по отношение на Brexit и да не се поддава на натиска от страна на ЕС да не се спира свободното движение на хора, стоки и услуги като условия за запазване на търговските споразумения на Великобритания с ЕС и достъпа до европейските пазари.