Mитинг в Пхенян в по случай избирането на Ким Чен-ун за държавен глава

В столицата на Северна Корея (КНДР) се състоя многохиляден митинг по повод избирането на Ким Чен-ун за председател на Държавния съвет, предаде ИТАР ТАСС.
На централния площад "Ким Ир-сен" се събраха лидери на Корейската трудова партия, държавни и военни лидери, както и представители на силите за сигурност, на обществени организации, преподаватели и студенти. Председателят на Президиума на Върховното народно събрание Ким Йон-нам заяви, че "избирането на Ким Чен-ун на висшия държавен пост е събитие с огромно историческо значение". Той призова армията и народа на КНДР да се сплотят още по-тясно около своя лидер, за да постигнат окончателна победа, включително обединение на страната.

Участниците в митинга потвърдиха верността си към Ким Чен-ун, който заема висши държавни и партийни постове. Държавният съвет беше създаден на сесията на Върховното народно събрание на 29 юни, като замени Националния комитет за отбрана. Изборът на Ким Чен-ун за негов ръководител беше одобрен с единодушие от депутатите.