Кой се опита да скара „Ритон“ и Лили Иванова?

Дует „Ритон”: „Не воюваме с Лили, някой насажда изкуствена омраза помежду ни“

Катя Михайлова и Здравко Желязков, или по-популярни като дует „Ритон” бяха замесени в гнусна провокация срещу гранд дамата на българската естрада Лили Иванова. Онлайн издание се опита да взриви война в естрадата, съчинявайки отвратителен пасквил, целящ не само да опетни дългогодишните им прекрасни професионални отношения с Иванова, но и да настрои срещу нея и други имена от естрадата.

Откровената измислица, съчинена от неизвестен автор с развито въображение, изправя „Ритон” и Лили от двете страни на една несъществуваща война за почитатели, каквато е напълно немислима поради една много проста причина – вече десетилетия наред и дуетът, и Иванова греят повече от успешно на своята сцена, обичани и боготворени от своите почитатели.

„Дълбоко уважаваме както професионалиста, така и човека Лили Иванова. Тя е пример за професионализъм не само за нас, но и за всеки, свързан с българската естрадна сцена. Помежду ни никога не е имало съревнование за слава и любовта на хората, тя не може да бъде купена, тъй като е безценна. В този ред на мисли считаме за абсолютно нелепи клеветническите писанията за вражда помежду ни, породена след тазгодишните ни концерти в НДК. И двете мероприятия преминаха при пълна Зала 1. Този факт сам по себе си отхвърля всякакви спекулации и клевети за нелоялна конкуренция от страна на Лили Иванова към нас, както и съчиненията за мъст от наша страна”, коментира „Ритон” жълтата интрига.