Нови арести на заподозрени във връзка с атентата на летище Ататюрк

Рано тази сутрин са извършени нови обиски в квартал Башак Шахир в европейската част на Истанбул. Задържани са още 11 души, между тях има граждани на Руската федерация. Общия брой на арестуваните ъвв връзка с нападението в Истанбул е 24 души, а други 9 души бяхя задържани при операции в Измир.

Самоличността на тримата атентатори остава непроменена: става въпрос за руски гражданин и граждани на Узбекистан и Киргизтан. Тримата са наели апартамент в квартал Фатих в Истанбул три месеца по-рано. Именно в този апартамент е намерен паспорта на нападателят с руска националност.

Относно българската следа: от посолството и консолството в Анкара официално не е искана информация за задържания терорист у нас през 2011 година. Може би такова искане е отправено по служебен път, това каза за генералният консул в Истанбул Ангел Ангелов.

44 души загинаха при атентата на летище Ататюрк, стотици са ранените и настанени в болници пострадали. До този момент никой не е поел отговорност за кървавият атентат, но според службите разследващи случая, "Ислямска държава" остава основният заподозрян.