Португалия ще стане ли европейски шампион само с равни мачове?

Спорт

01-07-2016, 12:07

Снимка:

reuters

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приятната изненада се нарича Уелс

Исландия е Лестър на Евро 2016

След Хърватска, приспаха и Полша

Португалците се класираха на полуфинал, след като в пет срещи направиха пет равни мача в редовното време.Първите три с Исландия, Австрия и Унгария бяха в групите. В следващите два на елиминации успяха да приспат Хърватия на осминафинал, а сега и Полша на четвъртфинал.

Хърватия бе излъгана в края на второто продължение с гол на Куарешма. Полша бе победена след изпълнение на дузпи, като последната реализира отново,превърналия се в златен жокер, Куарешма. За поляците от бялата точка сбърка Блашчиковски.

Логично изниква въпросът дали Португалия може да спечели европейското първенство със странен рекорд от седем равни мача в редовното време?

В интерес на истината срещу Полша, отборът на Фернандо Сантош не бе чак толкова мракобесен откъм скучна игра, както бе с Хърватия. След ранния гол на Левандовски играта се откри и през цялото първо полувреме португалците също направиха запомнящи се атаки. Младокът Ренато Санчес отговори достойно с хубав изравнителен гол.

Със сигурност Анчелоти в Байерн ще има две от най-модерните крила в съвременния футбол. А именно португалеца Ренато Санчес и французина Кингсли Коман. И двамата са леки, гъвкави и страхотно бързи.

Но да се върнем към първият четвъртфинал от европейското първенство. През втората част Португалия успя да приспи Полша и да "изклати" мача до продължения,а след това и до дузпи. В ситуациите,в които поляците имаха възможност да направят нещо,се намесваше Пепе. В тази среща дори се намериха от страна на поляците по-грубо играещи от него. Роналдо явно не бе в обичайната си форма и изпусна голови положения, които за неговата класа се водят двестапроцентови.

За разлика от срещата с Хърватия,този път Португалия не игра през цялото време антифутбол. В двубоя с Полша, отборът на Фернандо Сантош пак надхитри своя съперник, но вече показва много по-прилична игра. В доста моменти открита,бърза и с технични изпълнения,

Може би на полуфинала Португалия вече ще играе футбол достоен за футболните си традиции. Но пък вероятно, когато започне да играе хубаво ще бъде победена. Предстои да видим...