Атентатът в Истанбул отложи пристигането на Австрия във Варна

Австрийските волейболисти ще дойдат с 13 часа по-късно

Мъжкият национален отбор по волейбол на Австрия ще пристигне във Варна за финалите на Европейската лига с 13 часа по-късно заради самоубийствения атентат на летище „Ататюрк“ в Истанбул, при който, по последни данни, загинаха 41 души, а други 239 бяха ранени.  

По план австрийците трябваше да пътуват именно през аерогарата в турския град и да пристигнат в морската ни столица към 2:25 тази нощ. Събитията от последните 24 часа са довели до промяна в маршрута на тима. Отборът ще кацне на летище „София“ в четвъртък по обяд, откъдето ще се прекачи директно на полет за Варна и се очаква да пристигне към 15:40 ч.

Първата тренировка на Австрия в зала „Конгресна“ бе насрочена за 15:00 ч., но заради промяната заниманието им ще бъде трето в програмата и ще започне в 19:30 ч. Австрийците ще пропуснат официалната пресконференция преди финалите, която е от 14:00 ч.

Съперникът на Австрия на 1/2-финалите на Европейската лига Македония ще пътува от Скопие до Варна с автобус. Югозападните ни съседи ще имат първи възможността да стъпят на тарафлекса в Двореца на културата и спорта в 15:00 ч. Играчите на селекционера Зарко Ристоски за втори път ще играят в зала „Конгресна“, след като в началото на месеца записаха 3 победи в предварителна Група А на лигата.  

Късно тази нощ във Варна със самолет ще пристигне тимът на Естония, който на 1/2-финал ще играе срещу българския национален отбор воден от Мирослав Живков. Естонците пристигат у нас като един от фаворитите за титлата. За втора поредна година балтийците записаха 6 поредни победи в първата фаза на турнира и спечелиха убедително първото място в Група В.

Финалите на Европейската лига са в петък и събота. България играе срещу Естония в петък от 18:00 ч., а от 15:00 ч. на полето излизат Македония и Австрия.