Цветанов предлага вътрешната комисия да изслуша утре спецслужбите

Цветан Цветанов предлага вътрешната комисия да изслуша утре на извънредно заседание спецслужбите и МВР за мерките, които се вземат у нас, след терористичния акт на летище "Ататюрк" в Истанбул. Това съобщи той пред журналисти в парламента.

"Днес ще предложа на колегите от вътрешната комисия да поканим на извънредно заседание в утрешния ден представителите на всички специализирани служби, на МВР и да направи съвместно заседание заедно с комисията за контрол на службите", каза Цветанов, който е председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

"Утре ще бъде направено това изслушване, защото е по-разумно да имаме все пак технологично време да могат и колегите да направят анализи относно терористичния акт, който беше извършен на територията на Турция, а също така какви са мерките, които се предприемат по изпълнение на плана за реакция при такива ситуации", добави той. Цветанов уточни, че изслушването ще бъде насрочено за утре в 14.30 часа и заседанието ще бъде закрито.