Семейните кавги подобряват секса

Скандалите между двойките могат да направят интимните отношения по-силни и страстни

Психолозите отбелязват, че неконфликтните двойки, при които агресията е табу, като правило, са нещастни в сексуално отношение. Тези двойки, които толкова обичат да покажат липсата на кавги, в леглото обикновено са по-скоро като брат и сестра, отколкото страстни любовници. Рискът да поставят отношенията си на братско-сестринско ниво е много висок за всяка двойка гукаща си като гълъби.

Ако забележите, че във вашата връзка трайно се е настанило сексуално спокойствие, не бързайте да се разстройвате. За да върнете страстта и привличането помежду си, трябва да си признаете един пред друг, че не сте доволни. Не се страхувайте ако понякога искате да се разкрещите на своя любим, а да излеете гневът си. 

Това не означава, че вече не обичате - просто агресията също е нормално чувство, като всички останали. Позволете си да бъдете несъвършени и дайте възможност на партньора да бъде несъвършен за вас.

Трябва да сте наясно, че един скандал с малко потрошени съдове не е задължително да доведе до раздяла, напротив, често може да помогне за укрепване на отношенията. В края на краищата, карайки се вие скъсявате психологическата дистанция и ставате по-близки.

Най-трудното ще овладее изкуството да спори този, който е възпитан в атмосфера на строгост и безусловно уважение към родителите. Ако на едно дете никога не му е позволявано да повиши глас на родителите или по друг начин да изрази силно недоволство, то е вероятно, и като възрастен, той да се страхува да покаже агресия към любимия човек. В такива случаи често има разделение на чувствата в правилни и грешни.