Китай забрани Лейди Гага

Творчеството на певицата няма да се разпространява в страната, а самата тя не може да посещава страната

Китайските власти забраниха на Лейди Гага да влиза на територията на страната след срещата й с Далай Лама. Певица е добавена към списъка с „враждебни чужди сили“ на Китайската комунистическа партия, след като тя се появи на събитие застанала до тибетския лидер Далай Лама в края на миналата седмица, пише 'Гардиън".

Гага беше един от гостите на американската Конференция на кметовете, състояла се в Индианаполис, на която тя взе участие в една от дискусиите. По-късно във Фейсбук тя сподели видео от събитието и срещата й с Далай Лама.

Двамата са говорили около 20 минути, а темите са били медитацията, психичното здраве и "детоксикацията" на човечеството.

След срещата, комунистическата партия е издала инструкции, забраняващи на певицата да посещава Китай. В същото време китайски сайтове и медийни организации са получили нареждане „да спрат качването и разпространението на нейни песни“.

Пекин забранени на редица артисти да влизат в Китай след техните срещи с Далай Лама, или за думи в подкрепа на лидера на тибетския будизъм и независимост за Тибет. Сред тях са Maroon 5, Bjork и Oasis.