Народното събрание осъди терористичния акт в Истанбул

Политика

29-06-2016, 10:58

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

36 са жертвите в самоубийствения атентат на летище Ататюрк

Народните представители почетоха с минута мълчание паметта на жертвите

Народното събрание почете с минута мълчание паметта на жертвите от терористичната атака на истанбулското летище „Ататюрк”, довела до десетки жертви и ранени мирни граждани. Народните представители от 43-ото Народно събрание остро и решително осъдиха поредния варварски атентат и го определиха като брутален акт срещу свободата и мира.

Няма оправдание за подобно чудовищно насилие спрямо невинни хора, заяви заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Сигурни сме, че този акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма, посочи той.

Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия, заяви Димитър Главчев. Той изрази най-искрени съболезнования на близките на жертвите и надежда за бързо възстановяване на пострадалите. В този тежък момент, разтърсил не само турската страна, но и целия свят, нека изразим нашата човешка съпричастност и солидарност, посочи заместник-председателят на парламента.