Шиърър иска да стане селекционер на Англия

След като Рой Ходжсън оваканти поста, някогашният голмайстор желае да поеме "трите лъва"

Бившият английски национал Алън Шиърър отново изрази готовност да поеме отбора след провала на Евро 2016 във Франция и оставката на Рой Ходжсън. „Трите лъва” изхвърчаха от европейското първенство след загуба от Исландия с 1:2 на осминафиналите. Шиърър кандидатства за поста и през 2012 година, но тогава Футболната асоциация (ФА) отказа да го назначи заради липсата на треньорски опит.

"През 2012 година отидох във Футболната асоциация и им казах, че искам работата. Те ме погледнаха и ми казаха: "Не, нямаш опит", коментира Шиърър, който е работил като мениджър само за осем мача в Нюкасъл Юнайтед през 2009 година. Той има 30 гола в 63 мача за Англия и е играл с националния отбор на четири големи първенства.

Ходжсън беше най-скъпоплатеният наставник на Евро 2016 с годишна заплата от 3,5 милиона паунда. Наставникът на младежкия национален тим Гарет Саутгейт в момента е считан за фаворит да го замени, а сред спряганите имена е и мениджърът на Кристъл Палас Алан Пардю.

"Сега аз ще им кажа: "Добре, вие заложихте на опита, платихте малко състояние, а аз можех да се справя не по-зле". Отново си предлагам услугите. Дори Гарет Саутгейт да получи работата, аз мога да допринеса с опита ми от участието на големи първенства", каза още Шиърър, който в момента е футболен анализатор.