Арестуваха рапър за псувня по време на концерт

Рапърът 50 Cent е бил задържан в островната карибска държава Сейнт Китс и Невис за използване на нецензурни изрази по време на концерт

Американският рапър 50 Cent (истинско име Къртис Джаксън) е бил задържан в островната карибска държава Сейнт Китс и Невис за използване на нецензурни изрази по време на концерт. Това съобщи порталът TMZ като се позова на свои източници.

Организаторите на концерта са предупредили 50 Cent преди концерта, на който дошли 40 хиляди души, че е недопустимо да се използва ненормативна лексика. Въпреки това по време на изпълнението на хита си P.I.M.P., рапърът не се сдържа да използва motherfucker.

Музикантът е бил задържан непосредствено след концерта от полицаи, които му повдигнали обвинение за използваните изрази на обществено място. Както съобщават представители на 50 cent той е пуснат веднага, след като си платил глобата. Рапърът обещал да не псува при следващото си идване на тези карибски острови.

Сейнт Китс и Невис е федерация, независима държава в състава на Британската общност. Държавен глава е кралицата на Великобритания, представена в страната от генерал-губернатор.

Рапърът стана известен през 2003 година, когато пусна хитовото парче In Da Club. Той има продадени общо над 27 милиона албума.