Марица срещу Божур Волей в исторически сблъсък на пясъка

Спорт

27-06-2016, 18:00

Снимка:

Mtel Beach Masters

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Утре в Пловдив ще стартира първата в историята Национална отборна лига по плажен волейбол със сблъсък между отборите на Марица (Пловдив) и Божур Волей (Божурище). Първите два мача от тази премера ще се проведат във вторник, а следващите два – в сряда. И в двете летни вечери началният час е един и същ – 18:00 б.в., а мястото – обновените пясъчни кортове на улица Ясна поляна до Гребната база.

Както бе обявено, в пилотното издание на НОЛ през 2016 година ще участват четири женски отбора. Освен Марица и Божур Волей, за шампионската титла на България ще се борят още Локомотив (София) и Перун (Варна). Четирите тима ще играят по системата всеки срещу всеки на разменено гостуване и ще трупат актив за общото класиране. Във всяка двустранна премера между два отбора ще се изиграят по четири стандартни мача – всяка от двете двойки на единия клуб срещу всяка от двете двойки на другия.

Основна движеща сила в отбора на Марица ще бъдат познатите вече двойки Диана Малинова & Русена Сланчева, Теодора Симеонова & Дани Найденова и Симона Николова & Йоана Николова, но за своето участие в лигата клубът картотекира общо 14 състезателки, сред които опитната Радосвета Тенева и още седем момичета, родени през 1999 и 2000 година. Измежду тези волейболистки треньорите Владимир Котев и Диана Малинова ще избират четирите титулярки и резервите за всяка от премерите.

Сред най-популярните имена в състава на утрешния съперник на пловдивчанки Божур Волей пък е това на Мария Аладжова [на снимката], един от редовните участници в турнирите от Националната верига в последните години.

Междувременно стана ясно, че другата премера от първия кръг няма да се проведе. Отборът на Локомотив информира ръководството на НОЛ, че няма да се яви за срещата с Перун във Варна, поради което бе присъден служебен резултат 4:0 победи за Перун, а от актива на софиянки бяха извадени 4 пункта.