Заместник-министър Деница Николова участва в българо-узбекски бизнес форум

Правителството съдейства с всички законови средства на всеки инвеститор, който заяви готовност да реализира свои проекти в нашата страна

Българските институции полагат усилия за активизиране на двустранните контакти, особено в областта на търговията, където е общо мнението ни, че разминаването между възможностите за сътрудничество и настоящото положение е значително. Узбекистан е важен партньор за България и съм убедена, че нашите страни имат сериозен неизползван ресурс за задълбочаване на двустранните търговски и икономически отношения, който предстои да се реализира. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова при участието си в провеждащия се в София днес българо-узбекски бизнес форум.

Пред участниците в него тя подчерта, че правителството полага системни усилия за подобряване на бизнес климата в страната и за осигуряване на стабилност, прозрачност и благоприятни възможности за инвестиции.

Българското правителство съдейства с всички законови средства на всеки инвеститор, който заяви готовност да реализира свои проекти в нашата страна.

Заместник-министърът коментира, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството има съществена роля в инвестиционния процес. Готови сме да съдействаме с всички законови средства на всеки инвеститор, който заяви готовност да реализира свои проекти в нашата страна, както и да търсим възможности за допълнителни стимули за реализиране на инвестиционни намерения в слаборазвитите ни региони, допълни Деница Николова.

Провеждането на българо-узбекския бизнес форум е продължение на посещението на министър-председателя на Република България в Узбекистан през май 2016 г., както и на постигнатите договорености на Четвърта сесия на Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведена през месец февруари тази година в Ташкент.