Ангелкова иска "Еньова буля" в ЮНЕСКО

Туризъм

27-06-2016, 10:10

Снимка:

viapontica

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Ангелкова на посещение в Средец утре

„За мен, като министър на туризма, е важно това да се показва и да го включим в основните туристически маршрути", каза министърът

При днешното посещение на министъра на туризма Николина Ангелкова, тя била посрещата с обичая „Еньова буля”- По принцип той се прави на 24 юни, но "специално заради посещението ми бяха организирали нещо невероятно", каза министърът на туризма.
„Този обичай заслужава да се преборим и да го включим в нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.  Показаха значението на билките и това колко са важни те в живота на всяко едно семейство. Включително и как една неомъжена жена, която бъде прегърната и благословена от Еньовата буля, ще намери своето щастие и ще бъде дарена със семейство и с деца”, разказа министърът.
Според министър Ангелкова преживяването за чужденците ще бъде различно, защото туризмът освен с пътуване ще бъде свързан основно с преживяване, а този край има много какво да даде със своите традиции и обичай, с легендите за тези земи.
„За мен, като министър на туризма, е важно това да се показва и да го включим в основните туристически маршрути на всички туристи, които посещават Черноморието ни”, каза още министър Николина Ангелкова.