Идеално за море след 10 юли

Най-голяма вероятност за дъждове има около 15 юли

След горещата седмица, през която температурите в Сандански и Русе достигнаха до 39 градуса, предстои постепенно захлаждане с превалявания. В понеделник от северозапад идва по-хладен и влажен въздух. Той ще е причина за краткотрайните валежи с гръмотевици над Западна и Централна България. Възможни са и градушки. Температурите ще паднат с 3-5 градуса. Това съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев пред в. "24 часа".

Във вторник максималните температури вече ще са 26-31 градуса. В сряда ще се понижат с още 2-3 градуса и максималните температури ще са 24-29 градуса. Ще има разкъсана облачност. Повече облаци ще има над Южна и Източна България, включително и по Черноморието. Там ще превалява и прегърмява. Силни валежи ще има в Добруджа и по Черноморското крайбрежие (33 литра на квадратен метър).

В средата на първото десетдневие на юли (4, 5 и 6) времето няма да се промени. На фона на слънчевото време главно в планините се очакват превалявания. Температурите ще останат обичайните за сезона - между 30 и 37 градуса. Малко по-ниски температури и условия за превалявания и прегърмявания ще има до 10 юли.

По-значителни ще са валежите в Северна България. Ще има и слънчеви часове - основно преди обед. Ще последва стабилно време с много слънце и температури от 32 до 37 градуса в началото на второто десетдневие на юли. Най-голяма вероятност за дъждове има около 15 юли. През третото десетдневие ще преобладава слънчево и горещо време.