Борисов: След Брекзит много англичани ще искат BG паспорт

“Ние сме отворени - добре дошли са”, гостоприемен е премиерът

“Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия. Така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени - добре дошли са.”

Това заяви относно решението на Великобритания да напусне ЕС премиерът Бойко Борисов в петък вечерта в Кубрат, където откри многофункционална спортна зала.

“Целият свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт. Никой не ме пита за кораби и самолети”, добави духовито премиерът. “Тези, които са минавали покрай Шумен, Венец, Дулово, Силистра и нататък, знаят какви са пътищата. Преди година и нещо в Исперих ме засякоха едни момчета и ме питат “Кога и при нас ще направиш така?”. Тогава им обещах и ето - виждам и Касим Дал, и депутати, които са тук. Бъдете сигурни, че си удържаме и ще си удържим докрай думата да направим това, което е необходимо”, увери премиерът.

Борисов отчете, че в момента в региона се асфалтират 60 километра пътища.

Премиерът благодари и на попа, и на ходжата, които присъстваха на откриването на залата. И каза, че му е направило впечатление как и двамата се молят за едно и също - Господ да ни пази от катастрофи и от беди и да дава просперитет на района. “Да се помолим - всеки на своя Господ. Попът и ходжата да са заедно”, пожела Борисов и занапред мирно съжителство.

“Виждам много малки деца тук и те трябва да отраснат не само с компютрите, но и като спортни звезди, каквито сте давали”, каза още премиерът на жителите, преди да открие зала “Кубрат”. Изграждането ѝ е по проект “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът е на стойност 3,4 млн. лв.

Сградата е двуетажна и е висока почти 13 метра. Трибуните на спортния комплекс са предназначени за 470 зрители. Има осигурени отлични възможности за провеждането на състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, борба, бокс, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса.

Към залата са изградени и необходимите допълнителни помещения.

“Много се радвам, че жителите на община Кубрат ще имат възможността да спортуват активно в новата спортна зала”, доволен остана Борисов.