Психолог ще помага при възстановяването на 3-годишния Мохамед

Общество

26-06-2016, 09:52

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момченцето е контактно, но все още е в много силен стрес

Психолог ще помага при възстановяването на 3-годишния Мохамед, съобщиха от Русенската болница. Детето чието българско име е Димо, открито след почти 5 дни издирване в нива между селата Смирненски и Тетово, вече е по-добре и бавно, но сигурно се възстановява, твърдят от УМБАЛ-Русе. „То е много уплашено от това, което се е случило с него. Момчето се е изгубило от дома си, изгубило се от най-близките си хора, попаднало е отново в непозната среда. Макар и болница, тя е непозната за него“, обясни д-р Йосиф Новаков – заместник-председател на Съвета на директорите на УМБАЛ в Русе. Спред него обаче въпреки стреса, Мохамед вече е в по-добро физическо състояние, драскотините по кожата му са обработени, направени са му необходимите кръвни изследвания.

Димо има инфекция, получена от силното обезводняване, която се лекува. Момченцето е контактно, но все още е в много силен стрес. В близките няколко дни, Мохамед ще остане в интензивното отделение на Русенската болница. При него ще се допускат единствено родителите и то в определените часове за свиждане.

Първа при него е била майката Албена, която не може да скрие радостта си, че синът й е жив. Бащата Емил е благодарен на комбайнерите, които намериха момченцето, на полицаите, на хората от селата и всички доброволци, които до последно търсеха детето. „Синът ми оцеля, има Господ, Господ го съхрани. Ние вярвахме, просто се молихме на Господ. Никога няма да забравя това, което преживях“, каза той. Ако възстановяването на Димо върви нормално, следващата седмица детето ще бъде преместено в детското отделение, където с него ще може да бъде и майка му.

С момченцето ще работи и психолог.