Бонева със злато на 25 метра пистолет

Спорт

25-06-2016, 18:31

Снимка:

facebooк

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българката надви гъркиня със 7:5 във финала

Антоанета Бонева спечели златен медал на 25 метра пистолет (жени) на Световната купа по спортна стрелба в Баку. Бонева записа седми резултат в квалификациите на 25 метра пистолет с 582 точки и намери място сред най-добрите осем.

При елиминациите Бонева стигна до спора за златото и спечели в конкуренцията на гъркинята Анна Коракаки със 7:5. Трета остана корейката Ким Янми. Двукратната олимпийска шампионка в тази дисциплина Мария Гроздева завърши на 17-о място с 577 точки.

С успеха си в Баку Антоанета Бонева затвърди отличната форма, в която се намира и даде сериозна заявка за силно представяне на Олимпиадата в Рио. 

Министърът на младежда и спорта Красен Кралев поздрави Бонева за успеха в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Ето пълния текст:

"Антоанета Бонева покааза, че е в супер форма преди Рио. На състезанията за Световната купа в Баку, Антоанета завоюва златен медал в дисциплината 25 метра Спортен пистолет.
Антоанета влезе със резултат 583 т. във финал. След много добра стрелба и след престрелка за влизане във финала за 1-во място с китайката Чен (спечелен безапелационно от Ани с 5:2) нашата състезателка заедно с гъркинята Коракаки се класира за финала за първо и второ място.
Финалът беше изключително оспорван, но нашето момиче успя да победи с резултат 7:5 и с това спечели златният медал.
Бонева е една от надеждите ни за медал на Олимпийските игри. Успех Тони!"