На делото за плагиатство Робърт Плант се оправда с амнезия

Запитан за песента „Taurus“, Плант обясни, че не я помни от онова време, не си я спомня и сега

Фронтменът на Led Zeppelin Робърт Плант свидетелства в Окръжния федерален съд в Лос Анджелис по делото за плагиатство за песента „Stairway To Heaven“.

Списание „Rolling Stone“ обяви, че Плант е потвърдил показанията, дадени в по-ранна фаза от Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс, а именно, че песента е „зачената“ в бившата „къща за нуждаещи се“ Headley Grange в Хедли (Хемпшир, Англия), където са репетирали и записвали Led Zeppelin, Bad Company, Fleetwood Mac, Genesis и много други.

„Една вечер, Джими Пейдж и аз стояхме край огъня, опитвайки различни неща“, заяви Плант, обяснявайки как след това оставя музикантите и отива в стаята си, за да изгради мелодията и текста, базирани на неговото почитание към келтската традиция, „планините на Уелс, Сноудония (регион в северозападен Уелс, известен с планините и глетчерите си)… и пасторалните местности в Британия, които обичам“.

Запитан за песента „Taurus“, Плант обясни, че не я помни от онова време, не си я спомня и сега. Той обяви, че не си спомня хората, с които е прекарвал времето си преди, нито помни да е чувал групата Spirit на живо.

Съдията Гари Клауснър изрази очакване делото да бъде предадено на съдебните заседатели днес.