Министър Кралев: Днешните олимпийци да си спомнят за успехите на предшествениците си

23-ти юни е обявен за Международен олимпийски ден с решение на МОК от януари 1948 г. На днешния ден през 1894 г. в Париж е създаден Международния олимпийски комитет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев посрещнаха щафетата с олимпийския огън, проведена по повод  Международния олимпийския ден и Деня на българския олимпиец - 23 юни.
    „Благодаря на всички българи, които са защитавали честта на страната ни на олимпийски игри от тяхното създаване досега. Имали сме много поводи за гордост и искам да пожелая на всички наши спортисти, които ще се състезават на предстоящите Олимпийски игри в Рио де Жанейро, да си спомнят за големите герои от миналото, които са печелили слава и медали за България. Да се опитат да бъдат на тяхното ниво и да зарадват сънародниците ни“, заяви Красен Кралев.
    По повод международния олимпийски ден на базата на НСА в Студентски град се проведоха още състезания по плажен волейбол и ръгби и демонстрации по голф. Ръгбито и голфът се завръщат тази година в олимпийската програма след дълго отсъствие. За последно ръгбито е било част от олимпийските игри през 1924 г., а голфът е участвал на две олимпиади - през 1900 и 1904 г.
    „Искам да благодаря на всички олимпийски шампиони, на всички олимпийски медалисти, на всички студенти, на Изпълнителното бюро на БОК и на министерството на спорта и министър Кралев за подкрепата, която получаваме и че сме заедно днес. Надявам се Вашата сила да помогне на нашите спортисти“, каза председателят на БОК Стефка Костадинова.
    Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев пожела олимпийският огън да донесе много успехи на нашата олимпийска делегация.
    23-ти юни е обявен за Международен олимпийски ден с решение на МОК от януари 1948 г. На днешния ден през 1894 г. в Париж е създаден Международния олимпийски комитет.