Кметът Фандъкова инспектира ремонт на Първа САГБАЛ

Мисия София

23-06-2016, 12:53

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строително-ремонтните работи в Детско неонатологично отделение вчера.

От началото на 2013 г. до сега в Първа САГБАЛ „Света София“ са реализирани основни ремонти на няколко отделения, които са ключови за дейността на болницата. Тази година бе извършен цялостен ремонт на отделението по Патологична бременност със средства от бюджета на Столична община и в момента се изпълнява този на Детско неонатологично отделение. Предвижда се и закупуването на апаратура. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на строително-ремонтните работи в лечебното заведение в присъствието на заместник-кмета Дончо Барбалов, председателя на Столичен общински съвет Елен Герджиков и д-р Веселин Милев, председател на комисията по здравеопазване към СОС.

 През 2014-2015 г. се осъществи проект, финансиран чрез инструмента „Джесика“ за ремонт на основни звена на болницата като реанимация, Операционен сектор, ДКБ. През 2015 г. със средства от Столична община се извърши ремонт на гинекологичното отделение. Осъществените ремонтни дейности възлизат за над 1 млн. лева, а закупеното оборудване над 850 хил. лв.

В момента се изпълняват и ремонтни дейности в „Първа МБАЛ – София“ ЕАД на неврологично интензивно отделение. Започна и ремонт в „ДКЦ XIII – София“ ЕАД детско отделение.

В ДКЦ 12 е подготвен проект пред Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници за изпълнение на мерки за енергийна ефективност