Босът на Заглембе: Славия не е случаен отбор

Очаквам равностоен сблъсък

Ръководството на Заглембе (Любин) има едно наум преди сблъсъците със Славия в Лига Европа. Поляците не бързат да отписват "белите", които се завръщат в турнирите след 20 години отсъствие. В медиите в страната акцентират върху това, че тимът е ставал 7 пъти шампион на България и е достигал и до полуфинал за КНК през 1967 година.

Президентът Роберт Садовски, който беше доволен след жребия, отстъпи малко назад в изказванията си и бе по-предпазлив вчера.

„Славия е съперник с име, а не анонимен клуб. Не мисля, че може едностранно да се каже кой е по-добър. Очаквам равностоен сблъсък. Не смятам, че някой ще вземе голям аванс още в първия мач. Но съм оптимист, защото в последния сезон показахме, че можем да се мерим с най-добрите в Полша. Дестинацията България е приемлива с оглед това, че можеше да пътуваме до Албания или Азербайджан, но пък не е толкова близо колкото Унгария", коментира Садовски.

Днес Заглембе играе контрола със Шльонск (Вроцлав). Това ще е втори спаринг за тима през лятото, след този с Рух Хожув, спечелен с 2:0.