БОК и НСА се готвят за международния Олимпийски ден

Спорт

22-06-2016, 06:20

Снимка:

bgolympic.org

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Българският олимпийски комитет и Национална спорта академия ви канят да отбележим заедно в четвъртък, 23 юни, международния Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец. Тази година всички активности в столицата ще бъдат в НСА „Васил Левски“ с начало 10.00 часа.
Програмата предвижда от 10.00 ч. състезания по плажен волейбол и ръгби с участието на студенти от НСА, а от 10.30 ч. започват и демонстрации по голф, в които представителите на медиите могат да получат своя първи урок. Ръгбито и голфът се завръщат тази година в олимпийската програма след дълго отсъствие. За последно ръгбито е било част от олимпийските игри през 1924 г., а голфът е участвал на две олимпиади - през 1900 и 1904 г.
В 11.30 ч. всички се събират пред Административната сграда в очакване на щафетата със символичния Олимпийски огън, която ще потегли от т.нар. Арка и ще премине по алеите и спортните обекти на НСА.
По традиция факелното шествие ще бъде посрещнато около 11.40 ч. от много олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, изтъкнати наши спортисти, треньори, деятели, студенти и преподаватели, след което огънят ще бъде предаден на председателя на БОК Стефка Костадинова.
Церемонията ще завърши с общи снимки около 12 ч. В четвъртък много тържества, стартове и церемонии ще отбележат Олимпийския ден и Деня на българския олимпиец и в други градове из България.