Примиерът Борисов инспектира ремонти по пътищата

Политика

21-06-2016, 11:34

Снимка:

пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

С над 25 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират пътища в област Видин. До края на юни трябва да приключи ремонтът на два участъка от главния път Е-79. А до момента успяхме да завършим рехабилитацията на двукилометровата отсечка в град Димово. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов инспектира днес ремонтите по пътищата на Димово, Враца и Монтана. 

"С 21 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират 57,4 км от трасето между Видин и Медовница, което преминава през Димово и селата Бела и Скомля и което не е ремонтирано от 2006 г. В момента се работи в участъка между Димово и Ружинци", изтъкна Борисов.

"С допълнителни 4,2 млн. лв. ще бъде финансиран и ремонтът на 10,5 км от третокласния път от Граница ОПУ – Монтана – Тополовец, който не е ремонтиран от 2000 г. Агенция „Пътна инфраструктура" работи по подготовката за изграждане на обходен път на Димово, с който ще започне изграждането на бъдещата магистрала от Видин в посока София", допълни премиерът.